top of page

Şoklanmış Yosun Duvarlar Neden Tercih Ediliyor?

İnsanların doğal dünyayla bağlantı kurma konusundaki psikolojik ve duygusal ihtiyacı, insanı insan yapan temellerden biridir. Kişisel ve psikolojik sağlığımız için de hayati önem taşır. Bu önem doğrultusunda gelen talep sonucu, yosun duvar hizmeti ortaya çıktı. En çok aldığımız sorulardan birisi de “şoklanmış yosun duvar ile canlı yosun duvar arasındaki fark nedir?” oldu. Şimdi sizlere bu yazımızda aralarındaki farklardan bahsedeceğiz.



Yosun Bakımı



Canlı bitkiler duvar panellerinde kullanıldıklarında önemli bakım gerektirirler. Yaşayan bir duvar, her bitki türünün ihtiyaçlarını karşılamak için düzenli sulama ve besleme gerektirir. Bir Yaşayan duvar ayrıca doğrudan güneş ışığına ihtiyaç duyar.


Doğal olarak korunan, benzer tasarıma sahip şoklanmış yosun duvar kurulumu, lüks görünümünü korur ve sulama, besleme, doğal ışık veya özel bakım gerektirmeyecektir.


Kurulum Kolaylığı ve Maliyet

Yaşayan duvarlar, çoğunlukla profesyonel (ve maliyetli) bir entegre dağıtım sistemi aracılığıyla suyu tutabilen bir toprak veya alt tabaka malzemesi gerektirir. Bu yapı, sızıntı ve su hasarı riskini ortaya çıkarır ve duvara önemli bir ağırlık ekler.


Her korunmuş yosun projesinin kendine özgü zorlukları ve fırsatları olmasına rağmen, çoğu şoklanmış yosun duvar paneli, bir yaşayan duvara göre kurulum ve ilgili masraflarda daha az maliyetlidir.

Ağırlığı daha hafiftir. Arkaplanda profesyonel bir sulama sistemi gerekmediğinden, kurulumu daha kolaydır.


Esneklik ve Hareketlilik

Yaşayan bir duvar genellikle bir ofis içinde kalıcı bir özelliktir. Bir kez inşa edildikten, kurulduktan, entegre bir sulama sistemi için boruları döşendikten ve yetiştirme lambaları için kablolandıktan sonra, kalıcı bir yaşayan duvar, en iyi ihtimalle maliyetli bir yenileme projesidir.


Şoklanmış yosun duvarlar daha hafif olduğundan ve su veya ışık için bir altyapı gerektirmediğinden, ofisiniz genişledikçe veya yeniden yapılandırıldıkça taşınmaları da daha kolaydır.

271 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

'Korunmuş Yosun' İç Dekorasyonu Nasıl Değiştiriyor?

Korunmuş yosun birçok iç mekanda bulunabilir. Genellikle bir alanın görünümünü çok fazla çalışmaya ihtiyaç duymadan değiştirmek için kullanılır. Yosun katkı maddesi olarak kullanıldığında, biraz yardı

bottom of page