top of page

Yosun Duvarların Bakımı



Yosun duvarlar bakım gerektirmeyen 10 yıllık* bir kullanım ömrüne sahip olsa da, yosun duvarlarımızı güzel ve doğal tutmak için dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. Bu kolay bakım tekniklerini uygulayarak yosun duvarınızın kullanım ömrünü uzatabilirsiniz.

Bu teknikleri adım adım öğrenmek için okumaya devam edin.


  • İlk adımımız yosun duvarın yerleştirilmesi. Yosun duvarınız doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Yosun , dayanıklı bir bitki olmasına rağmen, çok fazla doğrudan güneş ışığı kahverengiye çevirir ve yosuna zarar verir.


  • Yosun duvarlar herhangi bir sıvı temasından uzak olmalıdır. Sıvı teması şoklanmış bitkinin yapısını bozabilir.


  • Yosun duvarlar fiziksel temastan uzak olmalıdır. Yosun duvarınızı sert cisimlerle temas ettirmemeli ve yosunları hareket ettirerek tıkmamalısınız.


  • Yosun duvarlar oda sıcaklığında ve neminde olmalıdır. Aşırı nem veya sıcaklık, korunmuş yosun duvarlarınızda bozulmalara neden olur


Hepsi bu kadar!


Kapalı alanlarda yosun duvarı korumak çok az çaba gerektirir. Normal bir bitki bakımından daha kolay olmasına rağmen, özellikle dikkat etmeniz gereken küçük tüyolar vardır.


Bu anlattığımız bakımı düzenli olarak takip ederseniz, en az 10 yıl sürecek güzel bir yosun duvara sahip olacaksınız.

407 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

'Korunmuş Yosun' İç Dekorasyonu Nasıl Değiştiriyor?

Korunmuş yosun birçok iç mekanda bulunabilir. Genellikle bir alanın görünümünü çok fazla çalışmaya ihtiyaç duymadan değiştirmek için kullanılır. Yosun katkı maddesi olarak kullanıldığında, biraz yardı

bottom of page